Modeltekenen- Brighart

Vandaag kwam mijn nieuwe model. Zij komt vier weken lang. Op die manier ,kan ik goed oefenen in het blijven kijken, ook als abstract schilder. Het model is 47 jaar en heeft al veel ervaring in het model staan. Aangezien ik vorige week al een beetje de stoel had geoefend. Was mijn eerste stand “Model in stoel.” (foto 1)

image002 1  4

Foto 1                                                   Foto 2                                               Foto 3
De verhoudingen waren echter erg lastig. Dus we besloten een tweede stand staand te tekenen. (foto 2)
Ze stond er stoer bij. Vanuit het bekken begonnen met tekenen. Ik merkte dat ik na een tijdje al wat meer durfde. Omdat de tijd vloog, nog een korte stand van 4 min (foto 3). Al met al voor een eerste ochtend met een nieuw model. Een geslaagde ochtend.

Dag 2
De tweede les model ging veel soepeler als de eerste. We deden veel meer kortere standen, waardoor het krampachtig goed willen doen en er een beetje van af ging. Ik begon in het geheel weer wat soepeler te tekenen. Het model had een kacheltje meegenomen omdat 20 graden voor model werk toch te koud is.

Ik heb heerlijk kunnen tekenen. Er kwam meer snelheid in het werk, ik maak langere lijnen, meer licht en donker. Goed op het standbeen gelet. Kortom love for drawing.

model 025 model 026 model 027 model 028 model 029 model 030 model 031

Dag 3
Ik heb  nog wat extra houtskool gekocht zodat ik alle diktes heb. Dit omdat ik meer licht en donker wil gaan inbrengen. We zijn met 5 minuten standen begonnen. Het model was in een korte broek, zodat er meer spieren/kuiten te zien waren.

a a2 a3 a4 a5

Ik heb geprobeerd wat meer naar de vlakken te kijken en net als vorige keer opnieuw naar licht en donder. Ook wilde ik deze les wat meer gevoel erin leggen bijv. vermoeidheid of opgewektheid. Ook wilde ik wat meer aandacht aan handen en voeten besteden. De volgende twee tekeningen van deze dag zijn 20 minuten tekeningen.

a6 a7

Dag 4
Hierbij de laatste drie modeltekeningen .Omdat het model later was ,hebben we de korte standen overgeslagen. Het viel toen op dat de soepelheid van vorige keer er niet was. Blijkbaar heb je de korte standen wel nodig om even in te tekenen. Deze keer was het model topless. Uiteindelijk heeft dit 3 tekeningen opgeleverd.Vandaag heb ik geprobeerd nog wat krachtiger  te tekenen. Nog meer op licht en donker  te letten .Meer vlakken te zetten  en een soepele lijnvoering.

b1 b2 b3

Voor meer informatie over Brighart kan je kijken op de websites www.brighart.nl of www.brighart.nl/blog

Advertentie

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: