Witte gel pen

Stationary, White Gel Pen (4)

De witte gel pen was voor mij denk ik wel de grootste ontdekking van dit jaar! Ik was altijd uren bezig met witte reflectie puntjes in ogen of het perfect krijgen van de witte nagelrandjes. Om vervolgens tot de conclusie te komen dat het toch niet geworden was wat ik in mijn hoofd had. Vaak was het contrast met de omgeving dat zo klein dat de witte puntjes en randjes niet dat wow effect opleverden.

Tot ik op deviantart.com een super mooi werk tegen kwam en er in de materialen lijst een witte gel pen vernoemd werd. Zo rond december verkopen veel winkels witte (gouden en zilveren) gel pennen voor het bewerken van kerstkaarten e.d. Maar sommige zaken (en anders via internet) verkopen de witte pen het hele jaar.

Het voordeel van deze pen is dat je keer op keer over potlood heen kan tekenen om het effect zo goed mogelijk te krijgen. Ook kan je met kleurpotlood gewoon weer over de gel pen heen tekenen. Heel makkelijk dus.

Hieronder een voorbeeld van een stukje van mijn laatste tekeningen. Jet bovenste plaatje is voor het gebruik van de gel pen en het onderste plaatje na gebruik van de pen. Zowel de oogjes van de vis als het lichaampje hebben nu meer diepte gekregen.

visje met gel pen copy

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s