Work in Progress

Deze keer word het een verhaal dat wat langer duurt en in stukken online word gezet. Hierdoor kan ik de tekening waar ik nu aan werk stap voor stap laten zien en uitleggen waarom ik bepaalde dingen wel of niet doe. De titel van deze blog Work in Progress (of WIP) is een goede zoekterm om werk van mensen te bestuderen dat nog niet helemaal af is, daar leer je veel van.

Stap 1: Dit is de eerste schets. Hierop kan ik het potlood zo dik aanbrengen als ik wil omdat ik het later nog een keer op ander papier overtrek.

1 WIP
 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 WIP

Stap 2: Hierbij heb ik alleen de meest belangrijke lijnen overgetrokken. Als ik bijv. handen teken, trek ik van de 1e schets alleen de stand van de vingers over, niet de nagels. Nagels vind ik een van de meest frustrerende dingen om te tekenen. Dit omdat de vorm van een nagel op een hand de stand van vingers wel of niet kloppend kan laten lijken. Dat is soms echt millimeterwerk om het goed te krijgen. Dat zal ik nog wel een keer a.d.h.v. tekeningen laten zien. Alle lijntjes zijn zo dun mogelijk over genomen omdat je die uiteindelijk niet meer nodig hebt als het ingekleurd is. Deze keer heb ik alles met grijs overgenomen.

Normaal als je een kleurentekening gaat maken is het beter om de lijnen van benen, handen, gezicht met rood over te nemen. Die lijnen vallen dan weg tegen de huidskleur. Omdat mijn idee is deze tekening met kleur en grijstinten af te wisselen heb ik deze keer grijs gebruikt. De gehele buitenkant van het papier heb ik met dunne tape op een ondergrond geplakt. Dit voorkomt (bij mij) in ieder geval dat ik tijdens het werken omgevouwen hoekjes veroorzaak.

Stap 3: Volgt nog

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s